ski en snb onderhoud

Waxen en Slijpen

Het belag (de onderkant) heeft regelmatig onderhoud nodig. Dit zorgt voor bescherming van het belag, betere glijprestaties waardoor je makkelijker kan skien of snowboarden. Het slijpen van de kanten is voornamelijk nodig voor grip op hardere pistes.


Goed onderhouden materiaal zorgt dus voor meer controle op de piste, minder beschadiging aan het belag, meer snelheid op 'glijstukken', grip op ijzige pistes en langer plezier van je materiaal.

VOLG METTSONDERHOUD NU

-->

<--

Prijzen

Materiaal onderhoud

Kleine beurt*

  • ski's:...................€22,50
  • snowboard:........€20,-

Grote beurt**:

  • Ski's:...................€35,-
  • Snowboard:........€30,-

Zomerproof:

  • Ski's:...................€12,50
  • Snowboard:........€12,50
  • Zomerlaag verwijderen: €5,-

Haal / breng service per km: €0,23***


Weet je niet precies of je materiaal een

grote of een kleine beurt nodig heeft?

Geen probleem, METTS geeft graag eerlijk advies! 


*Kleine beurt

- Verwijderen bramen onderzijde kant

- Schoon borstelen

- Waxen

- Krabben

- Borstelen

- Polijsten


**Grote beurt

- Kleine beurt 

- Slijpen kanten


***Haal-Breng Service

Je materiaal wordt opgehaald en gebracht vóór dat je op wintersport gaat. Bij deze service wordt er 0,23ct per gereden kilometer gerekend.

Handmatig waxen en slijpen


METTS waxt handmatig wat, in vergelijking tot de meeste andere aanbieders, ervoor zorgt dat de wax dieper in de poriën van het belag terecht komt komt. Hierdoor heb je aanzienlijk langer glijplezier! Ook kan er makkelijker ingespeeld worden op de temperatuur en sneeuwkwaliteit. Zo wordt er midden in de winter vaak kouder gewaxt dan in het voorjaar als er veel vocht in de sneeuw zit.


Met het handmatig slijpen, slijten de kanten minder hard in vergelijking met slijpen met een machine. Soms is de kant wel scherp maar zitten er 'bramen' op door het raken van een steentje. Met de hand kan METTS alleen de bramen aanpakken. Zo gaat je materiaal dus langer mee! Je kunt eventueel zelf kiezen in welke hoek je de kanten geslepen wil hebben.